Om oss

Visdomsdialog® är avsett att skapa personliga insikter och ge svar på frågor som hjälper dig att växa som individ, och att underlätta beslutsprocesser. Visdomsdialog® har utvecklats utifrån 45 års erfarenhet av humanistisk psykologi och existentiell filosofi, och fungerar både för personlig utveckling och för att stärka individer inom organisationer.

 VISDOMSDIALOG syftar till att 

* hjälpa människor till självinsikt och lära sig att leva det goda liv som man önskar på sitt arbete och privat 

* ge människor tillfälle att reflektera över sina liv och bli medvetna om hur man vill välja att leva det såväl på sin arbetsplats och som individ 

* hjälpa människor att finna ut hur man kan välja för framtiden efter att ha granskat och lärt av sitt förflutna 

* hjälpa människor att möta utvecklingskriser och livets utmaningar såväl i arbetet som privat 

Bli dialogcoach

Är du intresserad av att själv leda Visdomsdialoger? Vi ger certifierade utbildningar till våra coacher. Det ger dig möjlighet att arbeta mot företag och privatpersoner med våra verktyg för att stärka både individer och organisationer. Kontakta oss få berättar vi mer om utbildningen och när nästa tillfälle ges.

Bengt Rudqvist – grundare

”Jag bor i Falkenberg på västkusten nära havet som jag tycker är så fantastiskt. Brytningen mellan himmel, hav och strand ger en oändlig källa till inspiration. Stormiga dagar och ljuvliga solnedgångar ger livet en extra guldkant.”

Bengt Rudqvist startade företaget Rudqvist Konsult AB 1981 med specialisering på organisations- verksamhets-, ledar- och grupputveckling samt konfliktlösning. Visdomsdialog® utvecklades med avstamp i erfarenheterna från arbetet med boken ”Frågor kring Visdom & Kärlek”. Det är en bok som handlar om den egna livsinställningen och i vilka banor man tänker. Under 2009 publicerades den engelska versionen –”Questions about Wisdom and Love” av Findhorn Press. 

Basen till Visdomsdialog® kommer från Bengt Rudqvists gedigna kunskap i och intresse för psykologi, filosofi och personlig utveckling. Under 70- och 80-talen träffade han sina mentorer, den amerikanske humanisten och psykologen Carl Rogers och filosofen Peter Koestenbaum, vars tankar ligger till grund för den metodik som senare har vidareutvecklats till Visdomsdialog®